Zerdeli Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Zerdeli Kısmı
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
Zerdeli Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Tencereye nişastayı şekeri unu koyup karıştıralım azar azar sütü ilave ederek orta. Ateşte pişirin sonra yumurta sarısı bir yemek kaşığı su ile eritip karıştıralım tencereye hızlıca ilave edelim karıştıralım.
- Sonra mikser kabına alıp yağı vanilyayı hindistan cevizi katıp 5 dakika çırpalım kaselere veya kuplara pay edelim.
- Üzerine zerde koyacağımız iki parmak pay bırakalım pirinci koyalım kısık ateşte haşlayalım sonra başka bir tencereye pirinci alalım.
- Sonra 3 bardak su ekleyelim şeker ekleyip nişastayı koyalım tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin zerdeçalı az bir su ile eritip dökelim hızlı bir şekilde karıştıralım en son vanilya gül suyu koyup karıştıralım.
- Ocağı kapatalım muhallebilerin üzerine zerdeyi pay edelim üzerini arzuya göre süsleyelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder