Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı (50 gr)
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Üzeri için ;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Tepsiyi kaplamak için;
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak fırın tepsisinin tabanını iyice örtecek şekilde hindistan cevizi yayılır.
- Ardından süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için iyice çırpılır.
- Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
- Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağı ve vanilya eklenir.
- 1-2 dakika tereyağı eriyene kadar karıştırıp muhallebi ocaktan alınır.
- Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye eşit şekilde yayarak spatula yardımıyla düzeltilir.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
- İyice soğumaz ise sararken kırılma olur.
- Muhallebi soğurken krem şanti de çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
- Muhallebiyi buzdolabından alıp üzerine krem şantisini yayarak uzunlamasına ve enine tam ortadan artı şekilde kesilir.
- Her parça 3-4 parmak eninde kesilip içe doğru rulo yaparak katlayıp yuvarlanır.
- Toplam 12 eşit dilim çıkıyor. Dilerseniz sarmadan önce fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun 🧡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder