24 Mayıs 2021 Pazartesi

Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi

 

Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı (50 gr)

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Üzeri için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Tepsiyi kaplamak için;

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

    Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak fırın tepsisinin tabanını iyice örtecek şekilde hindistan cevizi yayılır.
  • Ardından süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için iyice çırpılır.
  • Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağı ve vanilya eklenir.
  • 1-2 dakika tereyağı eriyene kadar karıştırıp muhallebi ocaktan alınır.
  • Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye eşit şekilde yayarak spatula yardımıyla düzeltilir.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
  • İyice soğumaz ise sararken kırılma olur.
  • Muhallebi soğurken krem şanti de çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
  • Muhallebiyi buzdolabından alıp üzerine krem şantisini yayarak uzunlamasına ve enine tam ortadan artı şekilde kesilir.
  • Her parça 3-4 parmak eninde kesilip içe doğru rulo yaparak katlayıp yuvarlanır.
  • Toplam 12 eşit dilim çıkıyor. Dilerseniz sarmadan önce fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🧡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder