18 Mayıs 2021 Salı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 bardak başbaşı bulgur
  • Yarım tatlı kaşığı domates yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bulyon(tavuksuyu varsa 1, 5 bardak su 1, 5bardak normal su şeklinde kullanabilirsiniz)
  • Aynı bardak ile 3 bardak su

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Önce sıvı yağı tencereye alıp yemeklik doğranan soğanlar hafif kavrulur .
  • Üzerine çarliston biber ilave edilir .
  • Hepsi kavrulunca domates ve salçalar eklenir karıştırılır .
  • Ardından bulgur eklenip tuz ,karabiber ,bulyon konulur kavrulur.
  • Sonrasında su ilave edilir .
  • Tereyağ eklenir karıştırılır ,kapak kapatılıp suyu çekene kadar pişirilir.
  • Suyu çekince ocak kapanır.
  • Üzerine kağıt havlu kapatılır demlendirilmek üzere 20dk beklenir.
  • Yoğurtla servis edebilirsiniz tek başına bile enfes bir öğün olur🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder