Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 bardak başbaşı bulgur
- Yarım tatlı kaşığı domates yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Tuz
- Bulyon(tavuksuyu varsa 1, 5 bardak su 1, 5bardak normal su şeklinde kullanabilirsiniz)
- Aynı bardak ile 3 bardak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Önce sıvı yağı tencereye alıp yemeklik doğranan soğanlar hafif kavrulur .
- Üzerine çarliston biber ilave edilir .
- Hepsi kavrulunca domates ve salçalar eklenir karıştırılır .
- Ardından bulgur eklenip tuz ,karabiber ,bulyon konulur kavrulur.
- Sonrasında su ilave edilir .
- Tereyağ eklenir karıştırılır ,kapak kapatılıp suyu çekene kadar pişirilir.
- Suyu çekince ocak kapanır.
- Üzerine kağıt havlu kapatılır demlendirilmek üzere 20dk beklenir.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz tek başına bile enfes bir öğün olur🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder