18 Mayıs 2021 Salı

Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi

 

Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (damak tadınıza göre)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Kıyılmış fındık

    Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencere içerisinde süt, şeker eriyinceye kadar ısıtılır.
  • Uygun ayrı bir tencerede eritilmiş tereyağda un, nişasta hafif pembeleşinceye kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Isınan süt azar azar ilave edilir, sürekli karıştırılır, kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
  • Ocak altı kapatılır, mikser veya blender la 5 dakika kadar çırpılır.
  • Bir fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece üst fırın gözünde üzeri kızarınca tatlımız ılınmaya bırakılır.
  • Servis zamanı isteğe bağlı fındıkla süslenir. Nefis süt helvası hazır 👌 deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder