Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (damak tadınıza göre)
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Kıyılmış fındık
Süt Helvası (Kaşık Kaşık Yemelere Doyulmaz Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir tencere içerisinde süt, şeker eriyinceye kadar ısıtılır.
- Uygun ayrı bir tencerede eritilmiş tereyağda un, nişasta hafif pembeleşinceye kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Isınan süt azar azar ilave edilir, sürekli karıştırılır, kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
- Ocak altı kapatılır, mikser veya blender la 5 dakika kadar çırpılır.
- Bir fırın kabına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 220 derece üst fırın gözünde üzeri kızarınca tatlımız ılınmaya bırakılır.
- Servis zamanı isteğe bağlı fındıkla süslenir. Nefis süt helvası hazır 👌 deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder