Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka (6 adet)
Sosu için;
- 1 şişe soda
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Arası için;
- Peynir
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
Sodalı Börek (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı
- Sos için gerekli malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
- Tepsiyi yağlayalım.
- Yufkanın 1 tanesini tepsinin kenarlarına taşacak şekilde serelim.
- Sostan döküp her tarafına yayalım.
- 3 katı bi şekilde hazırlayıp arasına peynir serpelim.
- Kalan yufkaları da aynı koparıp tepsiye yayalım.
- Her kata sostan sürelim.
- Son kat için yufkanın kenarlarını ortasına kapatıp çatalla yufkada delikler açalım.
- Kalan sosu üzerine sürelim.
- Buz dolabında saat dinlendirdikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip böreğin üzerine yayalım.
- 180 derece fırında kontrollü bi şekilde kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder