1 Ağustos 2021 Pazar

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3.5 su bardağı su
  • 2.5 çay kaşığı tuz

    Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte şehriyelerimizin rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Şehriyelerimizin rengi pembeleşince yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz ve yaklaşık 3-5 dakika daha kavuruyoruz ( Pirinci kaşığa alıp geri bırakınca tane tane dökülüyorsa yeterli kavurmuşuz demektir )
  • Pirinci kavururken üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
  • Son olarak 3.5 su bardağı suyu da ekleyip su kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Bu esnada tuzunu eklemelisiniz.
  • Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 30 dakika daha pişiriyoruz. Suyunu çekince servise hazır demektir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder