Malzemeler
- 1 adet lavaş
- 2 adet yumurta
- 75 gram salam
- 1 y. kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 2 dilim kaşar peyniri
- Tuz
Yapılışı
- Yapışmaz bir tavaya sıvı yağı alın. Yağ ısınınca tuz serpip çırptığınız yumurtayı tavaya dökün. Ocağın altını kısın.
- Yumurta çok az piştikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşarlar eriyince lavaşı üzerine kapatın.
- Yumurtanın piştiğinden emin olunca tamamen ters yüz edin.
- Yumurtalı kısmın üzerine uzunlamasına şerit halinde sırasıyla dilimlenmiş salamları ve domatesi, kıyılmış maydanozu ve dilim kaşar peynirini serin.
- Bohça yapar gibi malzemesiz olan her iki tarafı üstten birleştirin. Tekrar ters yüz edin. Pişirme süresini zevkinize göre ayarlayın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 😊
Not: Dilerseniz salam yerine başka malzeme de kullanabilirsiniz. Sucuk, sosis vb. Bu arada eti çiğ kullanmak istemiyorsanız, başka bir tavada kısa süreli ön bir kızartma da yapabilirsiniz. 📍lavaş ocakta az kalırsa yumuşak, fazla kalırsa çıtır olacaktır. 😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder