Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (90 ml)
- 1 çay bardağı nişasta (60 gr)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
- 2.5 su bardağı un (250-300 gram un)
Üzeri için
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Ağızda dağılan, kıyır kıyır kıvamıyla damaklarınızı şenlendirecek olan yedikçe yediren mükemmel tarif.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alalım. Şekeri katıp çırpıcı ile karıştıralım. 1 adet yumurtayıda katıp çırpmaya devam edelim.
- Sıvıyağ, nişasta, vanilya, kabartma tozu, fındığı katıp karıştıralım. Son olarak unuda katıp spatula yardımı ile karıştıralım (2. Su bardağından sonra unu kontrollü ekleyelim) çok az yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Minik toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Bir kapta şeker ve tarçını karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi karışımımıza bulayalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder