1 Eylül 2021 Çarşamba

Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tarifi

 

Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (90 ml)
  • 1 çay bardağı nişasta (60 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
  • 2.5 su bardağı un (250-300 gram un)

Üzeri için

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Tarçınlı Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Ağızda dağılan, kıyır kıyır kıvamıyla damaklarınızı şenlendirecek olan yedikçe yediren mükemmel tarif.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alalım. Şekeri katıp çırpıcı ile karıştıralım. 1 adet yumurtayıda katıp çırpmaya devam edelim.
  • Sıvıyağ, nişasta, vanilya, kabartma tozu, fındığı katıp karıştıralım. Son olarak unuda katıp spatula yardımı ile karıştıralım (2. Su bardağından sonra unu kontrollü ekleyelim) çok az yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Minik toplar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Bir kapta şeker ve tarçını karıştıralım. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi karışımımıza bulayalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder