Tuzlu Papatya Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
Tuzlu Papatya Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle un hariç verilen bütün malzemeler karıştıralım.
- Unu kontrollü şekilde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayıp papatya şekli verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder