29 Mart 2022 Salı

Browniepare Tarifi

 

Browniepare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un (2 su bardağı)
  • 50 gram kakao (1 su bardağından az eksik)
  • 60 gram pudra şekeri (Yarım su bardağından biraz fazla)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 50 gram irmik
  • 25 gram ince çekilmiş fındık
  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 adet yumurta

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Damla çikolata

    Browniepare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır, orta ateşte 10 dakika kaynatılır, ateşten almadan 3-4 damla limon suyu damlatılır.
  • Hamuru için; yoğurma kabına bütün malzemeler koyulur ve yoğurulur. 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurları 30 ar gramlık toplar olacak şekilde yuvarlayıp fırın tepsisine dizilir, ortalarına damla çikolata koyup bastırılır.
  • 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. ✅
  • Kenarlarından bir kaşık yardımıyla alıp üzerlerine çekene kadar gezdirin. Benim tatlılarım bütün şerbeti çektiler. Soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder