Browniepare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram un (2 su bardağı)
- 50 gram kakao (1 su bardağından az eksik)
- 60 gram pudra şekeri (Yarım su bardağından biraz fazla)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 50 gram irmik
- 25 gram ince çekilmiş fındık
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 2 adet yumurta
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Üzeri için;
- Damla çikolata
Browniepare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır, orta ateşte 10 dakika kaynatılır, ateşten almadan 3-4 damla limon suyu damlatılır.
- Hamuru için; yoğurma kabına bütün malzemeler koyulur ve yoğurulur. 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurları 30 ar gramlık toplar olacak şekilde yuvarlayıp fırın tepsisine dizilir, ortalarına damla çikolata koyup bastırılır.
- 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. ✅
- Kenarlarından bir kaşık yardımıyla alıp üzerlerine çekene kadar gezdirin. Benim tatlılarım bütün şerbeti çektiler. Soğuduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder