Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy karnabahar
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Haşlamak için;
- Su
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce karnabaharı dallarından ayıralım.
- 2-3 dakika kaynayan tuzlu suda karnabaharları tutalım (Dağılmaması için çok fazla tutmayın)
- Daha sonra yumurtaya tuz ve baharatları ekleyip çırpalım.
- Sırasıyla ilk una, yumurtaya en sonda galeta ununa bulayın.
- Kızgın yağda kızartın sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder