Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçine;
- 1 kase diri dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti kaynatıp, limonu sıkacağız. 10 dk daha kaynatıp, soğumaya alıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm sıvı malzemeleri bir araya getirip karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Cevizden biraz büyük parçalar alıp ister rendenin tırtıklı yeri ile isterseniz delikli silikon nihale üzerinde şekil veriyoruz.
- Arasına cevizi kapatıp tepsiye diziyoruz. 170-180 derecede fırınınızın ayarına göre kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıncada şerbetini veriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder