30 Mart 2022 Çarşamba

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İçine;

  • 1 kase diri dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti kaynatıp, limonu sıkacağız. 10 dk daha kaynatıp, soğumaya alıyoruz.
  • Hamuru için un hariç tüm sıvı malzemeleri bir araya getirip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden biraz büyük parçalar alıp ister rendenin tırtıklı yeri ile isterseniz delikli silikon nihale üzerinde şekil veriyoruz.
  • Arasına cevizi kapatıp tepsiye diziyoruz. 170-180 derecede fırınınızın ayarına göre kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıncada şerbetini veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder