29 Mart 2022 Salı

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat (Aktifleştirmek için birkaç damla limon)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar kontrollü)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

İç harcı için;

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetimizi hazırlayıp kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Ardından soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olacak.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonat hariç tüm malzemeleri karıştırarak güzelce yoğuruyoruz. Karbonatı limon ile aktifleştirip ekliyoruz.
  • Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Desen alması için; kalburabastıda kullanılan silikon kalıpları kullanabilirsiniz yoksa bir rende yada kevgir de de benzer görüntüleri elde edebilirsiniz.
  • Kalıp üzerinde yuvarlak hamurları açarak ortasına cevizli harcı koyup iki yanlarından kapatıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra hemen soğuk şerbetimizi döküyoruz. İyice çekmesi için kaşık yardımı ile şerbeti güzelce yediriyoruz.
  • Birkaç saat dinlendikten sonra tatlınızı tüketebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder