13 Nisan 2022 Çarşamba

Antep Tava Tarifi

 

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg iri kuşbaşı et
  • 1 tane patlıcan
  • 3 orta boy patates
  • 7-8 tane sivri biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 2 orta boy domates
  • 2 tane iri boy soğan (küçükse 5-6 tane)
  • 2-3 diş sarımsak

Sosu için:

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5 su bardağı ılık su

    Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı 4 parçaya bölüp iri iri doğrayalım.
  • Bir kaba patlıcanları koyup, üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 su bardağı soğuk su koyup yarım saat bekletelim.
  • Patatesleri 4 parçaya bölüp iri iri doğrayalım.
  • Kapya biberi 4 parçaya bölüp iri iri doğrayalım.
  • Sivri biberleri iri iri doğrayalım.
  • Domatesleri doğrayalım.
  • Soğanları iri iri doğrayalım.
  • Sarımsakları 2-3 parçaya bölelim.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba koyup çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
  • Kesmiş olduğumuz sebzeleri ve kuşbaşı etimizi borcama koyup üzerine hazırlamış olduğumuz sosumuzu gezdirelim.
  • Elimizle iyice karıştırıp harmanlayalım.
  • Son kez üzerine daha da lezzet vermesi için kekik serpelim.
  • Yağlı kağıdı ıslatıp yemeğimizin üzerini güzelce kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 1 saat 10 dakika kadar pişirelim.
  • Et ve sebzelerin yumuşaklığını kontrol edelim. Eğer pişmişlerse yağlı kağıdı üzerinden alalım.
  • Üzerinin kızarması için tekrar fırına verelim ve 15 dakika daha pişirelim.
  • Yemeğimiz sunuma hazır.

    Deneyen herkese afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder