13 Nisan 2022 Çarşamba

Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi

 

Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 su bardağı un

Dolgusu için;

  • 1 tane mantar
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 5 dal maydonoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber
  • Tuz

Üzerine :

  • Ayırdığımız 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam, çörek otu

    Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaba ılık süt, 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, sıvı yağ, şeker ve maya alınarak karıştırılır.
  • İçine tuz, yumuşamış tereyağı alınarak karıştırılır.
  • Üzerine elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve yoğrulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri kapatılarak 35 dakika mayalandırılır.
  • Mantarlar ve soğan küçük küçük doğranır.
  • Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alınarak soğanlar sotelenir.
  • Üzerine mantarlar eklenir.
  • Mantarların diriliği kaybolana kadar sotelenir ve baharatlar ile ezilmiş sarımsak koyulur.
  • Tavayı almadan ince kıyılmış maydonoz eklenir ve alınır.
  • Hamur biraz yoğrulur ve 10 bezeye ayrılır.
  • Ayrılan bezeler yuvarlanır.
  • Tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir ve 10 dakika tepsi mayası verilir.
  • Su bardağının altı sıvı yağ ile her defasında yağlanarak poğaçalar ortasından ezdirilir.
  • Oyuk kısma mantarlı harç koyulur. Hepsine aynı işlem uygulanır.
  • Kenarlarına süt ve yumurta sarısı karışımı sürülür.
  • Çörek otu ve susam eklenir.
  • Önceden ısıtılan 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder