Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 su bardağı un
Dolgusu için;
- 1 tane mantar
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 5 dal maydonoz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber
- Tuz
Üzerine :
- Ayırdığımız 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam, çörek otu
Sarımsaklı Mantarlı Açık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaba ılık süt, 1 yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, sıvı yağ, şeker ve maya alınarak karıştırılır.
- İçine tuz, yumuşamış tereyağı alınarak karıştırılır.
- Üzerine elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve yoğrulur.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri kapatılarak 35 dakika mayalandırılır.
- Mantarlar ve soğan küçük küçük doğranır.
- Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alınarak soğanlar sotelenir.
- Üzerine mantarlar eklenir.
- Mantarların diriliği kaybolana kadar sotelenir ve baharatlar ile ezilmiş sarımsak koyulur.
- Tavayı almadan ince kıyılmış maydonoz eklenir ve alınır.
- Hamur biraz yoğrulur ve 10 bezeye ayrılır.
- Ayrılan bezeler yuvarlanır.
- Tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir ve 10 dakika tepsi mayası verilir.
- Su bardağının altı sıvı yağ ile her defasında yağlanarak poğaçalar ortasından ezdirilir.
- Oyuk kısma mantarlı harç koyulur. Hepsine aynı işlem uygulanır.
- Kenarlarına süt ve yumurta sarısı karışımı sürülür.
- Çörek otu ve susam eklenir.
- Önceden ısıtılan 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder