13 Nisan 2022 Çarşamba

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Açmak için;

  • Nişasta (buğday veya mısır )

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına gerekli tüm malzemeleri alalım unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  • Kulak memesi ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartalım ve bezin üstüne alalım ve üzerini kapatalım.
  • Dinlenmiş olan hamurumuzu nişasta serperek açabildiğimiz kadar açalım.
  • Ne kadar ince açarsak baklavamız o kadar kıtır kıtır olur.
  • Açtığımız hamuru 4 eşit parçaya bölelim üzerine ceviz veya fındık serpelim.
  • Oklavaya hamuru ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde saralım ve kenarlarından ortaya doğru büzelim.
  • Oklavayı içinden çıkartıp borcama dizelim.
  • Önceden hazırladığımız tereyağını üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 160 derece yaklaşık 45-50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • O sırada biz şerbeti hazırlayalım.
  • Şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım iyice karıştırıp şeker eriyince limonu ekleyelim ve kaynatalım kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pişen tatlımızı fırından alalım ve sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.
  • Buzdolabında 1 saat durduktan sonra servis edelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder