Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
Açmak için;
- Nişasta (buğday veya mısır )
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına gerekli tüm malzemeleri alalım unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
- Kulak memesi ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartalım ve bezin üstüne alalım ve üzerini kapatalım.
- Dinlenmiş olan hamurumuzu nişasta serperek açabildiğimiz kadar açalım.
- Ne kadar ince açarsak baklavamız o kadar kıtır kıtır olur.
- Açtığımız hamuru 4 eşit parçaya bölelim üzerine ceviz veya fındık serpelim.
- Oklavaya hamuru ne çok sıkı ne çok gevşek şekilde saralım ve kenarlarından ortaya doğru büzelim.
- Oklavayı içinden çıkartıp borcama dizelim.
- Önceden hazırladığımız tereyağını üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 160 derece yaklaşık 45-50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- O sırada biz şerbeti hazırlayalım.
- Şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım iyice karıştırıp şeker eriyince limonu ekleyelim ve kaynatalım kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Pişen tatlımızı fırından alalım ve sıcak iken soğumuş olan şerbeti üzerine dökelim.
- Buzdolabında 1 saat durduktan sonra servis edelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder