Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gram – benimkinde 41 adet yufka vardı)
- 450 gram kaşar loru (Kahvaltılık lor olarak da geçiyor)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
İç sosu için;
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı (Aklarını iç sos için ayırmıştık)
- Çörekotu
- Susam
Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için uygun bir kaba kaşar lorunu, doğranmış maydanozu, karabiberi ve tuzu alarak hepsini karıştırın.
- İç sosu için yine tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpıcı ile güzelce karıştırın.
- İki adet baklavalık yufkayı tezgaha alarak fırça yardımı ile iç sostan her yerine sürün. Üçüncü yufkayı alarak yine aynı şekilde sostan sürün.
- Dördüncü, beşinci ve altıncı yufkaları da soslayın. Bu şekilde toplam 6 adet yufka üst üste olacak şekilde devam edin.
- Birinci yufkaya kolay sarılması için iç sostan sürmüyoruz. Sostan bolca sürmenize gerek yok çünkü yufkalar yumuşayacağı için sararken güçlük yaşarsınız.
- Altıncı yufkayı da sosladıktan sonra baklavalık yufkanın uzun tarafına peynirli harçtan yayın. Ardından sıkı bir şekilde sarın.
- Diğer baklavalık yufkalar için de aynı işlemi yaparak toplamda 7 adet rulo elde ediyoruz. Paketten 41 adet yufka çıkıyor bu yüzden yedinci rulomuz beşli olacak.
- Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldıktan sonra bir parmak boyunda olacak şekilde kesin.
- Benim iç sosum biraz arttı. Sizin de artarsa yufkaların üzerine sürün. Ardından çırpılmış yumurta sarılarını da sürün.
- Son olarak üzerlerine susam ve çörekotu serperek, 180° fırında, alt üst ayarda, yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Sıcak bir şekilde, çıtır çıtır böreklerimizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder