24 Nisan 2022 Pazar

Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram – benimkinde 41 adet yufka vardı)
  • 450 gram kaşar loru (Kahvaltılık lor olarak da geçiyor)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

İç sosu için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı (Aklarını iç sos için ayırmıştık)
  • Çörekotu
  • Susam

    Baklavalık Yufkadan Sodalı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için uygun bir kaba kaşar lorunu, doğranmış maydanozu, karabiberi ve tuzu alarak hepsini karıştırın.
  • İç sosu için yine tüm malzemeleri bir kaba alarak çırpıcı ile güzelce karıştırın.
  • İki adet baklavalık yufkayı tezgaha alarak fırça yardımı ile iç sostan her yerine sürün. Üçüncü yufkayı alarak yine aynı şekilde sostan sürün.
  • Dördüncü, beşinci ve altıncı yufkaları da soslayın. Bu şekilde toplam 6 adet yufka üst üste olacak şekilde devam edin.
  • Birinci yufkaya kolay sarılması için iç sostan sürmüyoruz. Sostan bolca sürmenize gerek yok çünkü yufkalar yumuşayacağı için sararken güçlük yaşarsınız.
  • Altıncı yufkayı da sosladıktan sonra baklavalık yufkanın uzun tarafına peynirli harçtan yayın. Ardından sıkı bir şekilde sarın.
  • Diğer baklavalık yufkalar için de aynı işlemi yaparak toplamda 7 adet rulo elde ediyoruz. Paketten 41 adet yufka çıkıyor bu yüzden yedinci rulomuz beşli olacak.
  • Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldıktan sonra bir parmak boyunda olacak şekilde kesin.
  • Benim iç sosum biraz arttı. Sizin de artarsa yufkaların üzerine sürün. Ardından çırpılmış yumurta sarılarını da sürün.
  • Son olarak üzerlerine susam ve çörekotu serperek, 180° fırında, alt üst ayarda, yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Sıcak bir şekilde, çıtır çıtır böreklerimizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder