Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 1.5 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı tavuğun suyu
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz (Salça tuzunuza göre ayarlayın)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları öncelikle yıkayıp haşlayalım.
- Daha sonra bir tencereye 5- 6 yemek kaşığı zeytinyağ ilave ederek yemeklik doğranmış soğanı kavuralım
- Havucu biberleri ince olacak şekilde doğrayalım ilave edelim kavuralım. Hepsini salçayı ekleyelim kavuralım bulguru,nohutu,baharatları ilave ederek hepsini çok az kavuralım.
- Bulgurlu harcı orta boy bir fırın tepsisine alalım haşlamış olduğumuz tavukları üzerine sıralı dizelim.
- Üzerine haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu üzerine azar azar gezdirek dökelim.
- Bir tatlı kaşığı salça bir yemek kaşığı yoğurdu iki yemek kaşığı sıvı yağla çırpalım.
- Tavukların üzerine sürelim bu kısmı olmasa da olur olursa üstü daha iyi kızaracaktır.
- Pişirme önerisi.190 derece fırının en alt rafında pişirelim suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişirelim.
- İsterseniz üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kaparak da pişirebilirsiniz ben kapatmadım fırının üsten ısısını fazla vermemesi için alt rafını kullanarak pişirdim. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder