24 Nisan 2022 Pazar

Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı tavuğun suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz (Salça tuzunuza göre ayarlayın)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları öncelikle yıkayıp haşlayalım.
  • Daha sonra bir tencereye 5- 6 yemek kaşığı zeytinyağ ilave ederek yemeklik doğranmış soğanı kavuralım
  • Havucu biberleri ince olacak şekilde doğrayalım ilave edelim kavuralım. Hepsini salçayı ekleyelim kavuralım bulguru,nohutu,baharatları ilave ederek hepsini çok az kavuralım.
  • Bulgurlu harcı orta boy bir fırın tepsisine alalım haşlamış olduğumuz tavukları üzerine sıralı dizelim.
  • Üzerine haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu üzerine azar azar gezdirek dökelim.
  • Bir tatlı kaşığı salça bir yemek kaşığı yoğurdu iki yemek kaşığı sıvı yağla çırpalım.
  • Tavukların üzerine sürelim bu kısmı olmasa da olur olursa üstü daha iyi kızaracaktır.
  • Pişirme önerisi.190 derece fırının en alt rafında pişirelim suyunu çekene kadar kontrollü şekilde pişirelim.
  • İsterseniz üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kaparak da pişirebilirsiniz ben kapatmadım fırının üsten ısısını fazla vermemesi için alt rafını kullanarak pişirdim. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder