13 Nisan 2022 Çarşamba

Bal Badem Tatlısı Tarifi

 

Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 2 adet yumurta (m)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (120g)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)
  • 1 paket kabartma tozu (16g)
  • 1 paket vanilya (8g)
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin) (580-600g)

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Bulamak için;

  • İrmik

    Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın, limonu sıkın ve 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.
  • Daha sonra irmiğe bulayıp tepsiye dizin ve ortasına çizik atın.
  • Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (bende 35/40 dk kadar sürdü).
  • Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Çizik olan yerlere fıstık veya findik tozu doldurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder