Bal Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 2 adet yumurta (m)
- 1 su bardağı pudra şekeri (120g)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50ml)
- 1 paket kabartma tozu (16g)
- 1 paket vanilya (8g)
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin) (580-600g)
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Bulamak için;
- İrmik
Bal Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın, limonu sıkın ve 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
- Şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.
- Daha sonra irmiğe bulayıp tepsiye dizin ve ortasına çizik atın.
- Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (bende 35/40 dk kadar sürdü).
- Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Çizik olan yerlere fıstık veya findik tozu doldurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder