Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 300-400g mantar
- 1 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremalı mantarlı körili tavuk için öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Ardından soğanı yemeklik doğrayalım.
- Daha sonra mantarların kabuklarını soyalım ve hızlıca sudan geçirip ince ince doğrayalım. Eğer mantarı yıkamayı tercih etmiyorsanız silerek de kullanabilirsiniz.
- Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra uygun bir tavaya sıvı yağ alalım.
- Üzerine doğradığımız soğanları ekleyelim, karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğanlar pembeleştiğinde doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyerek ocağın altını açalım.
- Mümkün olduğunca yüksek ateşte hızlı bir şekilde tavuklarımızı soteleyelim.
- Tavuklar kavrulmaya başladığında mantarları ekleyelim, karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Tavuk ve mantarlar güzelce kavrulduğunu da sıvı kremayı ilave edelim ve güzelce karıştıralım
- Ardından köriyi, karabiberi, kekikiği, tuzu, parmesan peynirini ilave edelim.
- Birkaç dakika daha tavuklar kremayı çekip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Kremalı mantarlı körili tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder