13 Nisan 2022 Çarşamba

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 300-400g mantar
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri

    Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı mantarlı körili tavuk için öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanı yemeklik doğrayalım.
  • Daha sonra mantarların kabuklarını soyalım ve  hızlıca sudan geçirip ince ince doğrayalım. Eğer mantarı yıkamayı tercih etmiyorsanız silerek de kullanabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra uygun bir tavaya sıvı yağ alalım.
  • Üzerine doğradığımız soğanları ekleyelim, karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğanlar pembeleştiğinde doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyerek ocağın altını açalım.
  • Mümkün olduğunca yüksek ateşte hızlı bir şekilde tavuklarımızı soteleyelim.
  • Tavuklar kavrulmaya başladığında mantarları ekleyelim, karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Tavuk ve mantarlar güzelce kavrulduğunu da  sıvı kremayı ilave edelim ve güzelce karıştıralım
  • Ardından köriyi,  karabiberi, kekikiği, tuzu, parmesan peynirini ilave edelim.
  • Birkaç dakika daha tavuklar kremayı çekip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • Kremalı mantarlı körili tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder