13 Nisan 2022 Çarşamba

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 – 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizli ay tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alalım.
  • Kontrolü bir şekilde unu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra çekilmiş cevizi ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz parçaları rulo haline getirelim.
  • Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir şekil verelim.
  • Bir çay bardağının ucuyla tek tek bastırarak tatlımızı ay şeklinde keselim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işlemi uygulayalım.En son hamurun kenarlarından kalan kısımları da birleştirerek tekrar aynı işlemleri uygulayalım.
  • Ardından hazırladığımız tatlıları şekillerini bozmadan hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Bu ölçülerle 44 adet tatlı elde etmeniz mümkün.
  • Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra önceden 175 derece ısıttığımız fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız tatlılarımızın şerbetini daha iyi çekebilmesi için daha küçük bir tepsiye yerleştirelim.
  • Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder