Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 – 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 1 çay kaşığı limon suyu
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cevizli ay tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alalım.
- Kontrolü bir şekilde unu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra çekilmiş cevizi ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, 10 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz parçaları rulo haline getirelim.
- Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir şekil verelim.
- Bir çay bardağının ucuyla tek tek bastırarak tatlımızı ay şeklinde keselim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işlemi uygulayalım.En son hamurun kenarlarından kalan kısımları da birleştirerek tekrar aynı işlemleri uygulayalım.
- Ardından hazırladığımız tatlıları şekillerini bozmadan hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Bu ölçülerle 44 adet tatlı elde etmeniz mümkün.
- Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra önceden 175 derece ısıttığımız fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlılarımızın şerbetini daha iyi çekebilmesi için daha küçük bir tepsiye yerleştirelim.
- Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder