24 Nisan 2022 Pazar

Çanak Enginar Yemeği Tarifi

 

Çanak Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar

İçi için;

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 6/7 dal dereotu

    Çanak Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimize havuç, patates ve soğanın kabuğunu soyarak başlıyoruz. Kabukları soyma işlemi bittikten sonra tüm malzemeleri bezelye boyutuna yakın olacak şekilde küçük ve küp küp kesiyoruz.
  • Tencerenin dibine zeytinyağını döktükten sonra soğanları ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar istediğimiz ölçüde kavrulduktan sonra havuç, patates ve bezelyeyi ekleyerek karıştıra karıştıra pişirmeye devam ediyoruz.
  • Tuz, karabiber ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Tavaya suyun yarısını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
  • Malzemelerimiz pişip tavadaki suyu çektikten sonra ocağın altını kapatıp dereotlarını ekliyoruz. Çanak enginarları tencereye dizdikten sonra tavada pişirdiğimiz malzemeleri çanakların içine güzelce dolduruyoruz.
  • Tüm çanaklar dolduktan sonra kalan bezelyeleri tencerenin dibine ekleyerek ocakta pişirme aşamasına geçiyoruz. 1 bardağa yakın suyu tencereye ekleyip yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  • Bu süre ocaktan ocağa değişebilir kontrollü ve enginarların piştiğine emin olana kadar pişirmeye devam edin.
  • Enginarları çatal ile kontrol ederek piştiğine emin olunca yemeğimiz artık hazır servis tabağına alabilir afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder