Çanak Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
İçi için;
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı su
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 6/7 dal dereotu
Çanak Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimize havuç, patates ve soğanın kabuğunu soyarak başlıyoruz. Kabukları soyma işlemi bittikten sonra tüm malzemeleri bezelye boyutuna yakın olacak şekilde küçük ve küp küp kesiyoruz.
- Tencerenin dibine zeytinyağını döktükten sonra soğanları ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar istediğimiz ölçüde kavrulduktan sonra havuç, patates ve bezelyeyi ekleyerek karıştıra karıştıra pişirmeye devam ediyoruz.
- Tuz, karabiber ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Tavaya suyun yarısını ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Malzemelerimiz pişip tavadaki suyu çektikten sonra ocağın altını kapatıp dereotlarını ekliyoruz. Çanak enginarları tencereye dizdikten sonra tavada pişirdiğimiz malzemeleri çanakların içine güzelce dolduruyoruz.
- Tüm çanaklar dolduktan sonra kalan bezelyeleri tencerenin dibine ekleyerek ocakta pişirme aşamasına geçiyoruz. 1 bardağa yakın suyu tencereye ekleyip yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Bu süre ocaktan ocağa değişebilir kontrollü ve enginarların piştiğine emin olana kadar pişirmeye devam edin.
- Enginarları çatal ile kontrol ederek piştiğine emin olunca yemeğimiz artık hazır servis tabağına alabilir afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder