12 Nisan 2022 Salı

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Hamurun Aralarına Sürmek İçin;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

    Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cepli poğaça için ilk olarak yoğurma kabına un,  şeker, tuz, instant maya, sıvı yağ, süt ve suyu alalım, hamuru kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp daha iyi mayalanması için üzerine bir havlu veya örtü örtelim. Bu şekilde ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika – 1 saat arasında mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamuru tekrar yoğurup havasını aldıktan sonra  un serptiğimiz tezgaha alarak tekrardan yoğuralım.
  • Toparladığımız hamuru önce 2 eşit parçaya, ardından 12 parçaya bölelim.
  • Hamur parçalarını tekrar elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Ardından her bir bezeyi sırasıyla tabak büyüklüğünde açalım. Bu aşamada oklava ya da merdane kullanabileceğiniz gibi elinizle de açabilirsiniz.
  • Açtığımız hamurun üzerine sıvı yağı sürdükten sonra ikiye katlayalım.
  • Ardından yine sıvı yağ sürerek tekrar katlayalım.
  • Tüm bezeleri hazırladıktan sonra içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
  • Daha sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürelim
  • Son olarak üzerlerine biraz susam ve çörekotu serpiştirelim.
  • Poğaçaları hazırladıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Kat kat kabaran yumuşacık sandviç poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder