Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Hamurun Aralarına Sürmek İçin;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cepli poğaça için ilk olarak yoğurma kabına un, şeker, tuz, instant maya, sıvı yağ, süt ve suyu alalım, hamuru kıvam alana kadar yoğuralım.
- Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp daha iyi mayalanması için üzerine bir havlu veya örtü örtelim. Bu şekilde ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika – 1 saat arasında mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru tekrar yoğurup havasını aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alarak tekrardan yoğuralım.
- Toparladığımız hamuru önce 2 eşit parçaya, ardından 12 parçaya bölelim.
- Hamur parçalarını tekrar elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Ardından her bir bezeyi sırasıyla tabak büyüklüğünde açalım. Bu aşamada oklava ya da merdane kullanabileceğiniz gibi elinizle de açabilirsiniz.
- Açtığımız hamurun üzerine sıvı yağı sürdükten sonra ikiye katlayalım.
- Ardından yine sıvı yağ sürerek tekrar katlayalım.
- Tüm bezeleri hazırladıktan sonra içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
- Daha sonra her birinin üzerine yumurta sarısı sürelim
- Son olarak üzerlerine biraz susam ve çörekotu serpiştirelim.
- Poğaçaları hazırladıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Kat kat kabaran yumuşacık sandviç poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder