Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
- 250 gram beyaz peynir (Evde olan peynirlerden de yapabilirsiniz.)
Su Böreği Lezzetinde Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğin sosu için verilen malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Fırın tepsisini hafif yağlayıp, yufkanın ilkini serip, kenarlarından biraz taşırıyoruz.
- Sostan her yerine gelecek şekilde sürüp kat kat yufka koyuyoruz. Her kata bolca sostan sürmeyi unutmuyoruz. Yufkaların ara katına iç harcından koyup yayıyoruz.
- Diğer yufkaları da aralarına sos sürerek yerleştiriyoruz. En son kalan yufkayı da yerleştirdikten sonra kenar kısımlarından taşan yufkaları üzerine doğru kapatıyoruz.
- Kalan sosu da böreğin üzerine döküp çatalla delikler açıyoruz. Vaktiniz varsa bu şekilde buzdolabında bir saat kadar bekletebilirsiniz.
- Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz. Böreği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder