Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Çorba için;
- 1 tane soğan (doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) limon suyu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sıvı yağını ve soğanı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Unu ilave edip kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri yıkayın ve ekleyip 1 dakika kavurun.
- Üzerine su ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın.
- Mercimekler yumuşadıktan sonra çorbayı blenderdan geçirin je altını baya kısın.
- Bir kasede süt, limon suyu ve yumurta sarısını çırpın.
- Ocaktaki çorbadan biraz terbiyenin içine azar azar ekleyin.
- Terbiye hafif ılıdıktan sonra karıştırarak tenceredeki çorbaya ekleyin.
- Hafifçe kaynadıktan sonra altını kapatın ve çorbayı kenara çekin.
- Servis etmeden önce, bir tavada tereyağı ve sıvı yağı biraz yakın, içine nane ve kırmızı tozbiber ekleyip iyice karıştırın ve kenara alın.
- Çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine yağdan gezdirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder