Cevizli Burma Bayram Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet hazır baklavalık yufka
Üzerine ve içine;
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Cevizli Burma Bayram Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritelim üzerindeki köpükleri alalım, süzelim, sonra sıvı yağı katıp, karıştıralım.
- Derin bir tabağa alalım, bir adet yufkayı tezgahın üzerine yayalım, çok az fırça ile yufkayı yayalım. Üzerine bir yemek kaşığı ceviz serpelim her yerine gelsin.
- Üst kısmın üç parmak eninde katlayalım ince olan oklavaya dolayalım kenarlarından ortaya doğru iki elimizle büzelim yağladığımız tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim sonra pişen tatlıyı soğumaya bırakalım diğer tarafta şerbeti 15 dk kaynatalım limon suyu döküp, karıştıralım, 5 dk daha kaynatalım.
- Sonra şerbeti soğumaya bırakalım serçe parmak dayanacak şekilde soğusun tatlı da iyice soğuk olsun tatlıyı onar cm büyüklüğünde keselim, sonra şerbeti gezdirerek üzerine dökelim afiyet olsun herkese iyi bayramlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder