Kakaolu Baklava Ve Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5-6 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
- 6 su bardağı toz şeker
- 7 su bardağı su
- 4 damla kadar limon suyu
Arası için.;
- 2 su bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı fındık içi
Açmak için;
- Nişasta
- 1 paket margarin
Kakaolu Baklava Ve Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz, şerbet soğuk olacak. Eğer karemelize yapacaksınız, şekerin rengi dönene kadar güzelce karıştırın, rengi döndüğü an itibariyle ocağın altını kısın ve suyunu yavaşça ilave edin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Eğer çok koyu şerbet sevmiyor iseniz ,30 dakika kaynaması yeterli.
- Hamuru için; tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur olacak. Hamuru ikiye bölün ve 1 tanesine kakao ilave edip, güzelce yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 4 e bölün, ve her bezeden ceviz büyüklüğünde minik parçalar koparın yuvarlayın ve nişastanın içine atın. Toplam 40 beze olacak.
- İlk açmış olduğunuz bezeyi merdane yada oklava ile açabildiğiniz kadar açın yağlanmış tepsiye göre kesip, yerleştirin. Kalan kenar kısımlarınıda üzerine yerleştirin.
- Arasına fındık içi serpiştirin. Diğer kalan 10 arlı bezeleride ayni şekilde yapın üst üste dizin ve aralarına fındık içi serpin. Baklavanızı dilimleyin.
- Eritmiş olduğunuz margarini ilk sıcağı geçince baklavanın üzerine her yerine gelecek şekilde yayın. 150 dc fırında yavaş yavaş pişirin. Düşük ayarda pişirinki içini çeke çeke güzelce pissin.
- Diğer cevizli baklavayıda aynı şekilde yapıp pişirin.
- Fırından çıkan tatlıya 10 dakika sonra şerbetini verin. Eğer çıtır baklava olsun istiyorsanız şerbet soğuk tatlı ılık olsun. Ama biraz daha yumuşak olsun istiyorsanız tatlı fırından çıkar çıkmaz şerbeti verin.
- Benmari usulü eritilmiş çikolatayı baklavanın üzerine gezdirin. Şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Tepsi boyutunuza göre kakaoyu azaltabilirsiniz. küçük tepsi yapacaksınız eğer 2 yada 1 yemek kaşığı kakao kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder