29 Nisan 2022 Cuma

Kakaolu Baklava Ve Cevizli Baklava Tarifi

 

Kakaolu Baklava Ve Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5-6 su bardağı kadar un

Şerbeti için;

  • 6 su bardağı toz şeker
  • 7 su bardağı su
  • 4 damla kadar limon suyu

Arası için.;

  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı fındık içi

Açmak için;

  • Nişasta
  • 1 paket margarin

    Kakaolu Baklava Ve Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz, şerbet soğuk olacak. Eğer karemelize yapacaksınız, şekerin rengi dönene kadar güzelce karıştırın, rengi döndüğü an itibariyle ocağın altını kısın ve suyunu yavaşça ilave edin. Kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Eğer çok koyu şerbet sevmiyor iseniz ,30 dakika kaynaması yeterli.
  • Hamuru için; tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın yumuşak bir hamur olacak. Hamuru ikiye bölün ve 1 tanesine kakao ilave edip, güzelce yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 e bölün, ve her bezeden ceviz büyüklüğünde minik parçalar koparın yuvarlayın ve nişastanın içine atın. Toplam 40 beze olacak.
  • İlk açmış olduğunuz bezeyi merdane yada oklava ile açabildiğiniz kadar açın yağlanmış tepsiye göre kesip, yerleştirin. Kalan kenar kısımlarınıda üzerine yerleştirin.
  • Arasına fındık içi serpiştirin. Diğer kalan 10 arlı bezeleride ayni şekilde yapın üst üste dizin ve aralarına fındık içi serpin. Baklavanızı dilimleyin.
  • Eritmiş olduğunuz margarini ilk sıcağı geçince baklavanın üzerine her yerine gelecek şekilde yayın. 150 dc fırında yavaş yavaş pişirin. Düşük ayarda pişirinki içini çeke çeke güzelce pissin.
  • Diğer cevizli baklavayıda aynı şekilde yapıp pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıya 10 dakika sonra şerbetini verin. Eğer çıtır baklava olsun istiyorsanız şerbet soğuk tatlı ılık olsun. Ama biraz daha yumuşak olsun istiyorsanız tatlı fırından çıkar çıkmaz şerbeti verin.
  • Benmari usulü eritilmiş çikolatayı baklavanın üzerine gezdirin. Şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Not:  Tepsi boyutunuza göre kakaoyu azaltabilirsiniz. küçük tepsi yapacaksınız eğer 2 yada 1 yemek kaşığı kakao kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder