Cevizli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet güllaç yaprağı
- 2 litre Süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 paket Şekerli Vanilin
- Ceviz İçi
Cevizli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için tencereye sütü, şekeri ve vanilyayı alalım, şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Borcama güllaç yaprağından bir tanesini kırarak yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde dökelim. Her birine sostan dökerek 5 kat olacak şekilde güllaç yapraklarını yerleştirelim.
- Son kata da şekerli sütlü sostan gezdirdikten sonra her yerine gelecek şekilde ceviz içi serpelim.
- Tekrar güllaç yapraklarını kırıp, soslayarak üst üste borcama yerleştirelim.
- Hazır olan güllaç tatlısını bir kaç saat dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder