29 Nisan 2022 Cuma

Cevizli Güllaç Tarifi

 

Cevizli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre Süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket Şekerli Vanilin
  •  Ceviz İçi

    Cevizli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için tencereye sütü, şekeri ve vanilyayı alalım, şeker eriyene kadar ısıtalım.
  • Borcama güllaç yaprağından bir tanesini kırarak yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde dökelim. Her birine sostan dökerek 5 kat olacak şekilde güllaç yapraklarını yerleştirelim.
  • Son kata da şekerli sütlü sostan gezdirdikten sonra her yerine gelecek şekilde ceviz içi serpelim.
  • Tekrar güllaç yapraklarını kırıp, soslayarak üst üste borcama yerleştirelim.
  • Hazır olan güllaç tatlısını bir kaç saat dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder