Krem Şokola Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü veya bitter çikolata
Krem Şokola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolata hariç tüm malzemeler tencereye koyulur ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine çikolata eklenir ve tel çırpıcı ile karıştırarak çikolatanın erimesi sağlanır.
- Bir kaç dakika tel çırpıcı ile çırptıktan sonra kuplara paylaştırılır. Bu ölçülerle hazırladığınızda yaklaşık 5-6 kase krem şokola elde edebilirsiniz.
- Tatlı oda ısısına gelene kadar bekletilir. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bir kaç saat dinlenmeye bırakılır.
- Soğuduktan sonra isterseniz çikolata rendesi, ceviz, fıstık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder