20 Nisan 2022 Çarşamba

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuş başı et
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (Sıvı yağ da olur)
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber

Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Domates, sivri biber

    Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi tencereye alıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sivri biber ve sarımsak koyup kavuruyoruz.
  • Baharatlarını ekliyoruz,haşlanan etleri içine ilave edip karıştırıyoruz.
  • 4-5 dk kavuruyoruz, fırın tepsisine önce patlıcanları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine etleri ilave ediyoruz, üzerine domates ve sivri biber yerleştiriyoruz.
  • Sosu için bir yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı et suyu ile karıştırıyoruz.
  • Tuzunu da ilave edip tepsimizin üzerine döküyoruz.
  • 190 derece fırında 20-25 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder