Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un kontrollü olun
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Su bardağı ölçüm 250 ml
Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle genişçe bir karıştırma kabın içine 2 su bardağı unumuzu ekleyip ortasına bir havuz açalım.
- Ateşe tereyağımızı alalım tavada yağımızı kızdıralım.
- Köpük köpük olun ca iyice kızdığından emin olmak için içine bir fiske un atıp kontrol edelim.
- Attığımız un içinde köpürüyorsa ısınmış demektir ve içine sıvı yağımızı alıp tekrar kaynatıp unumuzun üstüne dökelim.
- Ayrı bir kasede sütümüzü ,kabartma tozumuzu da karıştırıp unun üzerine dökelim karıştıralım ve bir kaç dakika soğuması için bekletelim.
- Elimizi yakmayacak dereceye gelmiş ise yoğurmaya başlayalım.
- Yarım su bardağı daha unumuz vardı onuda ekleyip bir kaç dakika yoğuralım.
- Şekil vermeye başlayalım.
- İstediğimiz bi aparatla şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
- Isınmış alt üst ayarda 190 derecelik fırında 25 veye 30 dakika içinde üstü kızarana dek pişirilir.
- Tatlımızı fırına verdikten sonra şerbet malzemelerinide bir tencereye alıp kaynadıktan 5 dakika sonra ılınmaya alalım.
- Pişen tatlımızın bir kaç dakika sonra şerbetimizi üstüne dökelim tatlımız şerbetini çekince servise hazır.
Not ;kıyırlığını 3 güne kadar koruyor deneyin derim.
Herkese hayırlı iftarlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder