13 Nisan 2022 Çarşamba

Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi

 

Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un kontrollü olun
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Su bardağı ölçüm 250 ml

Kaynar Yağ İle Yapılan Kıyır Kıyır Şerbetli Tatlı (Kıyırlıkta Lezzette Son Nokta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle genişçe bir karıştırma kabın içine 2 su bardağı unumuzu ekleyip ortasına bir havuz açalım.
  2. Ateşe tereyağımızı alalım tavada yağımızı kızdıralım.
  3. Köpük köpük olun ca iyice kızdığından emin olmak için içine bir fiske un atıp kontrol edelim.
  4. Attığımız un içinde köpürüyorsa ısınmış demektir ve içine sıvı yağımızı alıp tekrar kaynatıp unumuzun üstüne dökelim.
  5. Ayrı bir kasede sütümüzü ,kabartma tozumuzu da karıştırıp unun üzerine dökelim karıştıralım ve bir kaç dakika soğuması için bekletelim.
  6. Elimizi yakmayacak dereceye gelmiş ise yoğurmaya başlayalım.
  7. Yarım su bardağı daha unumuz vardı onuda ekleyip bir kaç dakika yoğuralım.
  8. Şekil vermeye başlayalım.
  9. İstediğimiz bi aparatla şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
  10. Isınmış alt üst ayarda 190 derecelik fırında 25 veye 30 dakika içinde üstü kızarana dek pişirilir.
  11. Tatlımızı fırına verdikten sonra şerbet malzemelerinide bir tencereye alıp kaynadıktan 5 dakika sonra ılınmaya alalım.
  12. Pişen tatlımızın bir kaç dakika sonra şerbetimizi üstüne dökelim tatlımız şerbetini çekince servise hazır.

Not ;kıyırlığını 3 güne kadar koruyor deneyin derim.

Herkese hayırlı iftarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder