28 Nisan 2022 Perşembe

Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi

 

Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı su
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt

    Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, soğan, sarımsak, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu uygun bir kaba alın ve 3 4 dk yoğurup dinlenmesi için dolaba kaldırın. Dinlendikçe lezetlenecektir.
  • Yufkayı ortadan ikiye bölün.
  • Köftenizi eşit parçalara ayırdıktan sonra uzun şeritler halinde şekil verip böldüğünüz yufkalara sarın.
  • Daha sonra istediğiniz büyüklükte ve şekilde kesip tepsiye dizin.
  • 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. Et çok güzel pişiyor tereddüt etmeyin yaparken.
  • Sosu için tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin. Salça, pul biber, isteğe göre kajun baharatı ekelyin çok yakışıyor. Yarım çay bardağı su ekleyin 1 2 dk kaynatın.
  • Pişen beytileri servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu ve en son sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapın.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder