Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için :
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı su
- Üzerine sarımsaklı yoğurt
Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, soğan, sarımsak, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu uygun bir kaba alın ve 3 4 dk yoğurup dinlenmesi için dolaba kaldırın. Dinlendikçe lezetlenecektir.
- Yufkayı ortadan ikiye bölün.
- Köftenizi eşit parçalara ayırdıktan sonra uzun şeritler halinde şekil verip böldüğünüz yufkalara sarın.
- Daha sonra istediğiniz büyüklükte ve şekilde kesip tepsiye dizin.
- 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. Et çok güzel pişiyor tereddüt etmeyin yaparken.
- Sosu için tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin. Salça, pul biber, isteğe göre kajun baharatı ekelyin çok yakışıyor. Yarım çay bardağı su ekleyin 1 2 dk kaynatın.
- Pişen beytileri servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu ve en son sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapın.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder