28 Nisan 2022 Perşembe

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates
  • 300 gram dana kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber KekikSosu için;
    • Yarım litre sıcak su
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Tuz

      Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Patatesleri soyup, geniş yüzeyininin ortasını kaşık yardımıyla oyun.
    • Tencereye sıvı yağ ekleyip, oyulmuş patatesleri önlü arkalı kızartın.
    • Diğer yandan kıymayı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, ardından yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin kavurun.
    • Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ekleyip, karıştırın ve doğranmış domates ile baharatları ekleyip karıştırın.
    • Patateslerin içini kıyma harcı ile doldurun, üzerine biber ve domates dilimi ekleyin.
    • Sosu için bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabının tabanına boşaltın.
    • 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
    • Not: Patateslerin oyulmuş kısmını bekletmeden haşlayıp püre yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder