7 Nisan 2022 Perşembe

Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır Bir Lezzet) Tarifi

 

Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un 250 ml bardak ölçüsü
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 6 dal dere otu

    Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına önce yumurta, yumuşak, tereyağı ,sıvı yağ ,yoğurt tuz ,şeker ,kabartma tozu bütün malzemeyi karıştırın üzerine unu ilave edin yoğurun.
  • Daha sonra ince doğradığınız dere otunu ve beyaz peyniri ekleyin tekrar 1 dakika daha yoğurun.
  • Hamurdan elinizle yumurta büyüklüğünde parçala bölün, şekil verin, yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün susam ekleyin.
  • Önceden ısıttığınız 185 dereceli fırına pişmeye bırakın, üzeri kızarınca fırından çıkarın. İçi yumuşacık dışı kıtır bir poğaça oluyor misafirler beğendi hemen tarif istediler bende sizlerle paylaşmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder