7 Nisan 2022 Perşembe

Yumuşacık Mini Tırnak Pide Tarifi

 

Yumuşacık Mini Tırnak Pide Tarifim İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 dolu çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya 7 gram
  • 3 dolu çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un kullandım

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı üzüm pekmezi

    Yumuşacık Mini Tırnak Pide Tarifim Nasıl Yapılır?

  • Ele iyice yapışan cıvıkça bir hamur yoğuralım.
  • Hamur 5 dk iyice yoğurulmalı.
  • Daha sonra üzeri örtülü 30 dk mayaya bırakalım.
  • Un serpilmiş tezgaha hamuru dökelim ve üzerinede un serpelim. Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp beze yapalım.
  • Un serpili yere dizip üzerini örtelim. 15 dk dinlendirelim.
  • Ardına yağlı kağıt serilmiş tepsi içine un serpelim.
  • Bezelerden 2-3 adet alıp tepsilere aralıkla koyalım.
  • Birer yemek kaşığı dolusu yoğurt sosundan üzerlerine koyup el ile hamura yayalım.
  • Daha sonra parmak uçları ile sıkıca derin basarak şekilli çizikler atalım.
  • Önceden ısıtılmış 240° fanlı ayar fırında alttan ikinci rafta 11-12 dk iyice kızarana dek pişirelim.
  • Fırından alınca üzerine az su serpip havlu kapatalım 5 dk dinlenen pideler servise hazırdır.
  • Tepsileri teker teker pişiriniz. Fırına vermeden hemen önce soslayınız. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder