Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 -6 su bardağı un
Kullanılan bardak ölçüsü 250 ml
İç harcı;
- 500 gram ıspanak
- 3 orta boy kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Ispanaklı Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce hamur yoğurma kabına ılık su, maya ve şeker konulur karıştırılır, yoğurt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Yavaş yavaş un ve tuz ilavesiyle ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edilir.
- 5. Bardaktan sonra unu kontrollü koyuyoruz.
- Yoğrulan hamur üzeri kapatılır mayalanmaya bırakılır.
- Bu arada ıspanak yıkanır doğranır ocağa alınır.
- 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır fazla haşlamıyoruz .
- Süzgece koyup sudan geçirip sıkılır.
- Soğanlar yemeklik doğranır ,sıvı yağ ve tereyağında rengi hafif dönene kadar kavrulur.
- Salça ilâve edilir, karıştırılır.
- Ispanak, baharatlar ve tuz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
- Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür beze hâline getirilir bir tanesi unlanmış zeminde merdaneyle tepsiden biraz büyük açılır ,yağlanmış tepsiye serilir kenarları tepsinin kenarına gerdirilir.
- Ispanaklı harç üzerine eşit şekilde döşenir, ikinci bezede açılır ıspanaklı harcın üzerine kapatılır.
- Yufkanın kenarları alta doğru sıkıştırılır .
- Börek kare şeklinde dilimlenir, bütün yumurta ,sıvı yağ karışımı sürülür.Çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana dek pişirilir.40 cm çapında yuvarlak tepsi kullandım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder