12 Nisan 2022 Salı

Dizme Kebapı (Patlıcanlı,patatesli,köfte) Tarifi

 

Dizme Kebapı (Patlıcanlı,patatesli,köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patlıcan

Köfte için;

  • 500g dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon, yeditürlü
  • Dileyen kuyruk yağıda ilave edebilir benim gibi

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Sivri biber
  • Domates

    Dizme Kebapı (Patlıcanlı,patatesli,köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  • Bu aşamada yoğurma kabına kıyma malzemelerini alarak güzelce yoğuralım.
  • Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra üzerini streç ile örterek 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Hazırladığımız köfte harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
  • Köftelere şekil verildikten sonra patatesler soyup, dilimleyelim.
  • Patlıcanı, köfteyi ve patatesi sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirelim ve boş kalan yerleri kiraz domatesle veya biberler dolduralım.
  • Sosu için; tavaya malzemeleri alıp hafif kaynatalım. Ardından sosu köftemizin üzerine yayıp üzerine ıslattığımız yağlı kağıtla kapatalım.
  • 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü olarak pişirelim (Yarım saat sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp hafif kızarmasını sağlayalım)
  • Patlıcanları kontrol ettiğinizde yumuşamışlarsa yemeğimiz pişmiştir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder