Dizme Kebapı (Patlıcanlı,patatesli,köfte) Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet patlıcan
Köfte için;
- 500g dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon, yeditürlü
- Dileyen kuyruk yağıda ilave edebilir benim gibi
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Sivri biber
- Domates
Dizme Kebapı (Patlıcanlı,patatesli,köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- Bu aşamada yoğurma kabına kıyma malzemelerini alarak güzelce yoğuralım.
- Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra üzerini streç ile örterek 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Hazırladığımız köfte harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
- Köftelere şekil verildikten sonra patatesler soyup, dilimleyelim.
- Patlıcanı, köfteyi ve patatesi sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirelim ve boş kalan yerleri kiraz domatesle veya biberler dolduralım.
- Sosu için; tavaya malzemeleri alıp hafif kaynatalım. Ardından sosu köftemizin üzerine yayıp üzerine ıslattığımız yağlı kağıtla kapatalım.
- 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü olarak pişirelim (Yarım saat sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp hafif kızarmasını sağlayalım)
- Patlıcanları kontrol ettiğinizde yumuşamışlarsa yemeğimiz pişmiştir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder