Ev Yapımı Kısır (En Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 orta boy soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça ( biber ve domates karışık kullandım )
- 1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon
- 1 çay kaşığı pul biber – karabiber – kimyon – kekik – sumak – varsa isot
- Tuz
- Marul – maydanoz
- Nar ekşisi
Ev Yapımı Kısır (En Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine salçayı ekleyin 1-2 dk daha kavurup, baharatları ilave edin ve kişi başı 2 çay bardağı olacak şekilde ince bulgurunuzu tavaya ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Suyunu, eklediğiniz kısır miktarindan 1-2 bardağı eksik olacak şekilde üzerine ekleyin (Örn. 4 çay bardağı kısır için 3 çay bardağı su ekleyin) karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
- Üzerine yeşillikleri ekleyip, yiyebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder