29 Nisan 2022 Cuma

Mahluta Çorbası Tarifi

 

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre sıcak su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayıp, havucu da rendeleyerek bir kenara alalım.
  • Mercimek, bulgur ve  pirinci bol suyla güzelce yıkayalım.
  • Çorba tenceresine sıvı yağ alarak üzerine doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz havuçları ekleyelim. Karıştırarak kavurmaya başlayalım.
  • Sebzelerimiz diriliğini yitirdikten sonra yıkadığımız mercimek, bulgur ve pirinçleri,  tuzu ve  sıcak suyu ekleyerek şöyle bir karıştıralım. Çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Orta ateşte mercimekler tamamen pişinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Daha sonra çorbamız da birkaç saniye, hafif diri kalacak şekilde blenderdan geçirelim.
  • Sosu için tavaya sıvı yağ alalım.
  • Üzerine domates salçası ve biber salçası ekleyerek kavuralım.
  • Sonrasında kuru nane,  pul biber,  kimyon,  nar ekşisi ekleyip karıştırarak sosu ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız sosu çorbaya ilave ederek karıştırdıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder