Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre sıcak su
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayıp, havucu da rendeleyerek bir kenara alalım.
- Mercimek, bulgur ve pirinci bol suyla güzelce yıkayalım.
- Çorba tenceresine sıvı yağ alarak üzerine doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz havuçları ekleyelim. Karıştırarak kavurmaya başlayalım.
- Sebzelerimiz diriliğini yitirdikten sonra yıkadığımız mercimek, bulgur ve pirinçleri, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek şöyle bir karıştıralım. Çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Orta ateşte mercimekler tamamen pişinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Daha sonra çorbamız da birkaç saniye, hafif diri kalacak şekilde blenderdan geçirelim.
- Sosu için tavaya sıvı yağ alalım.
- Üzerine domates salçası ve biber salçası ekleyerek kavuralım.
- Sonrasında kuru nane, pul biber, kimyon, nar ekşisi ekleyip karıştırarak sosu ocaktan alalım.
- Hazırladığımız sosu çorbaya ilave ederek karıştırdıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder