Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük patates
Patatesleri haşlamak için;
- Patateslerin üzerini geçecek kadar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri kavurmak için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal maydanoz
- 100 gram kadar kaşar peyniri
Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri dört parçaya bölelim ve bir tencereye alalım. Üzerine gelecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım.
- Yumuşayan patateslerin suyunu süzelim ve ılımaya bırakalım. Ilıyan patatesleri dilimleyelim.
- Diğer tarafta bir tavaya zeytinyağını alarak üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsağı alarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve patatesleri de üzerine ilave edelim. Birkaç dakika boyunca bu şekilde kavuralım.
- Son olarak üzerine ince ince kıydığımız maydanozu ve rendelediğimiz kaşarı ilave edelim ve kapağı kapatarak 1-2 dakika pişirelim.
- Kaşar eriyince ocağı kapatıp, servis edebilirsiniz🤌 lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 mutlaka deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder