20 Nisan 2022 Çarşamba

Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi

 

Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates

Patatesleri haşlamak için;

  • Patateslerin üzerini geçecek kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesleri kavurmak için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 dal maydanoz
  • 100 gram kadar kaşar peyniri

    Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri dört parçaya bölelim ve bir tencereye alalım. Üzerine gelecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım.
  • Yumuşayan patateslerin suyunu süzelim ve ılımaya bırakalım. Ilıyan patatesleri dilimleyelim.
  • Diğer tarafta bir tavaya zeytinyağını alarak üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsağı alarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve patatesleri de üzerine ilave edelim. Birkaç dakika boyunca bu şekilde kavuralım.
  • Son olarak üzerine ince ince kıydığımız maydanozu ve rendelediğimiz kaşarı ilave edelim ve kapağı kapatarak 1-2 dakika pişirelim.
  • Kaşar eriyince ocağı kapatıp, servis edebilirsiniz🤌 lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor🤌 mutlaka deneyin derim💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder