12 Nisan 2022 Salı

Patatesli Pişi (Patatesli Göçmen Kolacı) Tarifi

 

Patatesli Pişi (Patatesli Göçmen Kolacı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paketten biraz fazla yaş maya
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 silme tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 silme çay kaşığı karbonat (Ekmek sodası)
  • 1 su bardağı ayran (Sulandırılmış yoğurt)
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz (Arzuya göre azaltabilir ya da ekleyebilirsiniz)

Kızartmak için;

  • Bolca sıvı yağ

    Patatesli Pişi (Patatesli Göçmen Kolacı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayamızı ılık sütte eritiyoruz. Mayanın erimesini beklerken haşlanmış patatesleri ve soğanı rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz. Sütte eriyen mayayı ayran ile karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tüm malzemeleri una karıştırıyoruz. İlk etapta 3-3,5 bardak un ile başlayın daha sonra kontrollü bir şekilde ilave edin (Biz annemle sürekli göz kararı kullandığımız için unu ölçü veremiyorum)
  • Unun içine karbonatı, tuzu, patatesi, soğanı, fesleğeni ve sıvı karışımı ilave edip ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar güzelce yoğuruyoruz.
  • Daha sonra üzerini kapatıp sıcak ortamda en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İçinde soğan ve patates olduğu için suyunu salma durumu olabileceğinden pişirmeden önce yine un ile toparlamak gerekebilir.
  • Arzuya göre elinizle koparıp, şekillendirerek ya da oklava/merdane ile açıp keserek bol ve kızgın yağda pişirebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder