Patatesli Pişi (Patatesli Göçmen Kolacı) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paketten biraz fazla yaş maya
- 2 orta boy haşlanmış patates
- 1 orta boy soğan
- 1 silme tatlı kaşığı fesleğen
- 1 silme çay kaşığı karbonat (Ekmek sodası)
- 1 su bardağı ayran (Sulandırılmış yoğurt)
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1-1,5 tatlı kaşığı tuz (Arzuya göre azaltabilir ya da ekleyebilirsiniz)
Kızartmak için;
- Bolca sıvı yağ
Patatesli Pişi (Patatesli Göçmen Kolacı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayamızı ılık sütte eritiyoruz. Mayanın erimesini beklerken haşlanmış patatesleri ve soğanı rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz. Sütte eriyen mayayı ayran ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra tüm malzemeleri una karıştırıyoruz. İlk etapta 3-3,5 bardak un ile başlayın daha sonra kontrollü bir şekilde ilave edin (Biz annemle sürekli göz kararı kullandığımız için unu ölçü veremiyorum)
- Unun içine karbonatı, tuzu, patatesi, soğanı, fesleğeni ve sıvı karışımı ilave edip ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra üzerini kapatıp sıcak ortamda en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İçinde soğan ve patates olduğu için suyunu salma durumu olabileceğinden pişirmeden önce yine un ile toparlamak gerekebilir.
- Arzuya göre elinizle koparıp, şekillendirerek ya da oklava/merdane ile açıp keserek bol ve kızgın yağda pişirebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder