Kereviz (Kerebiç) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı irmik
İç malzeme;
- 1 su bardağı ceviz kıyılmış
- Yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kereviz (Kerebiç) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.
- Hazır olan hamuru dinlendirelim.
- İç harç olan dövülmüş ceviz, tarçın ve şekeri karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, kopardığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla oyalım, iç kısmını cevizli harç ile doldurup kapatalım.
- Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastıralım.
- Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 170 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirelim.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder