30 Nisan 2022 Cumartesi

Kereviz (Kerebiç) Tarifi

 

Kereviz (Kerebiç) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı irmik

İç malzeme;

  • 1 su bardağı ceviz kıyılmış
  • Yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Kereviz (Kerebiç) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.
  • Hazır olan hamuru dinlendirelim.
  • İç harç olan dövülmüş ceviz, tarçın ve şekeri karıştıralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, kopardığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla oyalım, iç kısmını cevizli harç ile doldurup kapatalım.
  • Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastıralım.
  • Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 170 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder