26 Nisan 2022 Salı

Muffin Kalıbında İrmik Tatlısı Tarifi

 

Muffin Kalıbında İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket 200 ml sıvı krema

Üzeri için

  • Hazır orman meyveli sos
  • Lotus sosu

    Muffin Kalıbında İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Alt tabanı için bisküvileri robottan çekip erittiğimiz tereyağ ile karıştırarak kullandığımız kalıbın tabanına döküp bardakla bastırılır.
  • Daha sonra irmikli muhallebinin vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup pişiriyoruz.
  • En son muhallebi piştikten sonra vanilya ve tereyağ ekleyip ocaktan alıp tabanı bisküvili kalıbımıza döküyoruz.
  • En son olarak da üzerlerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz ben orman meyveli sos ve lotus sosu kullandım
  • Buzdoloabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Dilerseniz akşamdan da hazırlayıp dolaba kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder