7 Nisan 2022 Perşembe

Nefis Güveçte Beyti Kebabı Tarifi

 

Nefis Güveçte Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yufkayı soslamak için :

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su

Üzerine domates sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzerine :

  • Kaşar peyniri rendesi

    Nefis Güveçte Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köfte harcımızı yapalım tüm malzemeyi bir kaba alalım yoğuralım streç film ile sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Daha sonra elimizle uzun şekil verelim az zeytinyağı eklediğimiz tavada kızartalım.
  • Domatesli sosu için; tereyağı eritelim üzerine domates sos döküp 2 dk pişirelim baharatlarını ekleyip karıştıralım altına kapatalım.
  • Yufkayı soslamak için salça ve suyu karıştıralım.
  • Yufkayı serelim üzerine salçalı sos sürelim.
  • Kızarttığımız köfteleri yufkanın uç kısmına dizelim ve yufkayı saralım.
  • İki parmak kalınlığında verev şeklinde keselim.
  • Tepsiye dizelim üzerine zeytinyağı sürelim üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirelim.
  • Pişen köfteleri güveçlere paylaştıralım üzerine 1’er yemek kaşığı domates sos dökelim .
  • En son kaşar rendesi ilave edip 5 dk daha fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  • Servis etmeden önce üzerine biraz maydanoz serpip 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim dökelim,yanında yoğurt ile servis edelim ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder