Nevşehir Yöresine Ait Sanayi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tane orta boy domates
- 1 tane kırmızı ve yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı menemenlik sos
- Kıyma
- Zeytin yağ, çiçek yağ, tereyağ
Nevşehir Yöresine Ait Sanayi Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçimizi 1 saat önceden ıslatıyoruz.
- Ardından tenceremize kıymamızı koyup sarımsağımızı 🧄 ekliyoruz ,kavuruyoruz.
- Sırasıyla sıvı yağları ekleyip ardından biberleri doğrayıp ekliyoruz, onu da soteledikten sonra ise domatesimizi🍅 kabuğunu soyup doğrayıp onu da ekliyoruz .
- Ardından 2 kaşık menemen sosumuzu not;ben menemen sosumu isteğe göre ekledim isteğe göre ekleyebilirsiniz;🤗 salçaızı da ekleyip pirinçimizi koyup 5 dakika kavuruyoruz ki tane tane 🤌olsun.
- Tereyağını kavururken koydum.
- Ardından tuz ,baharatlar isteğe göre eklenip 3 su bardağı su koyuyoruz .
- En kısık ateşte pişiriyoruz ,yapanlara deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder