19 Nisan 2022 Salı

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı fındık kreması (şart değil)

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • Sütlü çikolata
  • Antep fıstığı
  • Draje çikolata

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağ ve çikolatalar hariç diğerlerini tencereye alıp karıştırın.
  • Daha sonra ocağın altını yakıp devamlı karıştıralım göz göz olunca ocağı kapatın ve tereyağı ile çikolata ve fındık kremasını ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Ara ara karıştırıyoruz (kabuk bağlamaması için)
  • İyice soğuyunca.1 su bardağı buzlu soğuk suyu dökün ve mikserle 5 dakika çırpın.
  • Servis kaplarına alıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder