Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı fındık kreması (şart değil)
Üzeri için;
- Beyaz çikolata
- Sütlü çikolata
- Antep fıstığı
- Draje çikolata
Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Terayağ ve çikolatalar hariç diğerlerini tencereye alıp karıştırın.
- Daha sonra ocağın altını yakıp devamlı karıştıralım göz göz olunca ocağı kapatın ve tereyağı ile çikolata ve fındık kremasını ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakıyoruz.
- Ara ara karıştırıyoruz (kabuk bağlamaması için)
- İyice soğuyunca.1 su bardağı buzlu soğuk suyu dökün ve mikserle 5 dakika çırpın.
- Servis kaplarına alıp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder