Patatesli Baklava Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5/5,5 su bardağı un
️Üzeri için;
- 100 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Açmak için;
- Nişasta (Buğday ile daha kolay açılıyor)
️iç harcı için;
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
Patatesli Baklava Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup, bir tencereye alın ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezin. Bir tencereye zeytinyağ alıp üzerine doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine toz kırmızı biberi de ekleyin. Daha sonra salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesleri ve kalan baharatları da ekleyip, karıştırın ve altını kapatın. Soğuması için bir kenara alın.
- Hamur için; tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurup 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletin. Daha sonra 70 bezeye ayırın. Her bezeyi çay tabağından büyük olacak şekilde nişasta ile açın. Açtığınız bezelerin arasına nişasta serperek 35 bezeyi üst üste dizin. Hepsini birlikte açıp tepsiye serin.
- Üzerine iç harcı döküp diğer 35 bezeyi de aynı şekilde açın. Harcın üzerine ikinci hamuru da koyun ve dilimleyin. Tereyağı eritip, sıvı yağ ile karıştırın ve üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Misafiriniz geleceği zaman bir gün önce yapıp pişirip ertesi gün ısıtarak servis edebilirsiniz. Tadında hiç bir değişiklik olmuyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder