12 Nisan 2022 Salı

Patatesli Dilim Börek Tarifi

 

Patatesli Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 6 adet haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

    Patatesli Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımı ile ezin.
  • Ezdiğimiz patateslerin üzerine karabiber, kırmızı tozbiber, süt ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Sosu için bir kabın içine yumurta, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, süt, yoğurt, kabartma tozu ve maden suyunu ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan bir adet tezgaha açın ve üzerine sostan 1 kepçe dökün ve her yerine sürün.
  • İç harcından 4 kaşık kadar yufkanın üzerine bir kaşık yardımı ile yayın.
  • Tekrar üzerine bir yufka yerleştirin, sostan sürün ve iç harçtan yayın.
  • Üçüncü ve dördüncü yufkayla aynı işlemi uygulayın.
  • Böreğin kenarları içe doğru katlayın.
  • Daha sonra yufkayı dikkatli bir şekilde rulo şekline sarın ve 3 eşit parçaya kesin.
  • Kestiğiniz böreği bir borcama yada tepsiye alın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
  • Böreği dolaptan alın ve 1 parmak kalınlığında dilimleyip fırın tepsisine dizin.
  • Böreklerin üzerine, bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün.
  • Börekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun🍀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder