28 Nisan 2022 Perşembe

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane patlıcan
  • 2 tane domates
  • 1 tane küçük boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 kaşık domates sosu
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 50 gram kuyruk yağı
  • Tuz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya kuyruk yağı alalım ve kendini salınca zeytinyağı ekleyelim.
  2. Yağlar ısınınca üzerine kuşbaşı doğranan patlıcanlar ve kuru soğanları ekleyelim.
  3. Birkaç tur karıştırmanın ardından üzerine bulguru ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
  4. Bulgur üzerine tuzu da serptikten sonra domates sosunu tavaya alalım.
  5. Domates sosunu karıştırdıktan sonra domatesleri de küp küp doğrayalım ve tavaya ekleyelim.
  6. Baharatları tavaya aldıktan sonra domateslerin erimesi için karıştıralım.
  7. Domatesler kendini salınca tavaya 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.
  8. Tavayı küçük ocağa alıp kapağını da kapatalım.
  9. Bulgurlar suyu çektikten sonra ocaktan alalım ve üzerine kağıt kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlenen bulgur pilavını servis tabağına alalım ve servis edelim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder