28 Nisan 2022 Perşembe

Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi

 

Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvi tabanı için;

  • 1 kutu bisküvi (Tarçınlı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Cheesecake harcı için;

  • 2 yumurta
  • 600 gram labne 
  • 1 paket 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşık nişasta
  • 1 kaşık un
  • Vanilya
  • Sosu için;

    • 1 su bardağı buzluk meyveleri (İsteğe göre)
    • 1 çay bardağı (İsteğe göre çoğaltılabilir) pudra şekeri

      Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak bisküviyi rondodan geçirip, üzerine eritilmiş tereyağı ekliyoruz ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
    • Buzdolabına koyarak dinlenmesi sağlıyoruz. Labne ve kremayı mixer yardımı ile çırpıyoruz.
    • Daha sonra şeker ekleyip teker teker yumurtaları kırıp çok hafif karıştırıyoruz.
    • Un, nişasta, vanilya ekleyip tekrar kaşıkla çok az karıştırıp buzdolabından çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine ilave ediyoruz.
    • Cheesecake’in çatlaması önlemek için fırına su dolu bir kap koyuyoruz.
    • 170 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar pişiriyoruz. (Ortası hafif sallanıyor olacak şekilde)
    • Fırından hemen çıkarmıyoruz. Fırın kapağı hafif açık kalacak bir şekilde cheesecake’inizin çatlamaması için fırında soğuması gerekiyor. Bu önemli bir püf noktasıdır.
    • Soğuyan cheesecake üzerine 1 su bardağı dolusu dondurulmuş meyve ve 1 çay bardağı pudra şekeri rondodan çekiyor üzerine yayıyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun. 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder