Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi tabanı için;
- 1 kutu bisküvi (Tarçınlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Cheesecake harcı için;
- 2 yumurta
- 600 gram labne
- 1 paket 200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- Vanilya
- 1 su bardağı buzluk meyveleri (İsteğe göre)
- 1 çay bardağı (İsteğe göre çoğaltılabilir) pudra şekeri
Pişmeyen Sosu İle Bu Cheesecake Çok Kolay Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküviyi rondodan geçirip, üzerine eritilmiş tereyağı ekliyoruz ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayıyoruz.
- Buzdolabına koyarak dinlenmesi sağlıyoruz. Labne ve kremayı mixer yardımı ile çırpıyoruz.
- Daha sonra şeker ekleyip teker teker yumurtaları kırıp çok hafif karıştırıyoruz.
- Un, nişasta, vanilya ekleyip tekrar kaşıkla çok az karıştırıp buzdolabından çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine ilave ediyoruz.
- Cheesecake’in çatlaması önlemek için fırına su dolu bir kap koyuyoruz.
- 170 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar pişiriyoruz. (Ortası hafif sallanıyor olacak şekilde)
- Fırından hemen çıkarmıyoruz. Fırın kapağı hafif açık kalacak bir şekilde cheesecake’inizin çatlamaması için fırında soğuması gerekiyor. Bu önemli bir püf noktasıdır.
- Soğuyan cheesecake üzerine 1 su bardağı dolusu dondurulmuş meyve ve 1 çay bardağı pudra şekeri rondodan çekiyor üzerine yayıyoruz. Afiyet, bal, şeker olsun. 🌸
Sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder